
عبارت اینترنت اشیا به گوشتان خورده است. عبارتی که به اینترنتی شدن تمام وسایل درون منزل و خیلی چیزهای دیگر در اطرافمان اشاره میکند. با اینکه اخیرا زیاد از این رویکرد میشنویم، شاید تعریف درست و جامعی از آن نشنیده باشیم و هنوز هم مفهوم آن برایمان نامشخص باشد.

اینترنت اشیا چیست؟
عبارت کلی است که برای توصیف رشد اینترنت و نفوذ آن به درون اشیاء اطرافمان جهت ایجاد ارتباط و انجام وظایف بدون دخالت انسان استفاده میشود.
IoT یا همان اینترنت اشیا در واقع دارای مفهوم M2M یا همان ماشین به ماشین است که در دهه اخیر وارد دنیای فنآوری شده و دهها میلیارد وسیله در خانه، خودرو و حتی درختان خیابان را به هم متصل کرده است.
این مفهوم از سه بخش اصلی اینترنت، خود اشیا و علم تجزیه و تحلیل برای استفاده از دادههای منتقل شده از یک دستگاه به دستگاه دیگر تشکیل شده است.
همه چیز را در بر میگیرد

یکی از دلایلی که باعث میشود اشتیاق فراوانی به سمت حوزه اینترنت اشیا وجود داشته باشد، گستردگی آن است. نوامبر 2014 گارتنر اعلام کرد که 4.9 میلیارد وسیله متصل در دنیا تا پایان سال 2015 وجود خواهد داشت.
این روند تا رسیدن به تعداد 26 میلیارد تا پایان سال 2020 ادامه خواهد داشت که 13 میلیارد از این مقدار متعلق به بخش مصرفی خواهد بود و قسمت خودرو و تجارت نیز باقی آن را خواهد داشت. پیش از اینکه مفهوم اینترنت اشیا معرفی شود، مفهوم خانههای هوشمند به هر چیزی شبیه بود جز واقعیت، ولی در حال حاضر بزرگترین بخش IoT بوده و طبق پیش بینی گارتنر تا سال 2017 حدود 40 درصد از 2.6 میلیارد شی متصل در میان شهرهای هوشمند، متعلق به خانهها خواهد بود.
نقش 5G
تمام این دستگاههایی که میخواهند متصل شوند، نیاز به فضا برای اتصال دارند. پس نیاز به اتصالی است که از پس اینکار بر بیآید. 5G را هوشمندترین اتصال شبکهای مینامند که قادر است در نقش یک کاتالیزور برای این دستگاهها ظاهر شود.
سرعت میانگین این اتصال را 10Gb/s اعلام کردهاند که در بالاترین حالت به 800Gb/s نیز میرسد.
در ضمن گفته میشود که اتصال جدید به مانند 3G یا 4G قطعی ندارد و برای دستگاههای همیشه متصل مثل خودروهای بدون سرنشین بسیار مناسب است.
سهم بزرگان
گوگل و اپل روی موفقیت این حوزه حساب کردهاند و این را میتوانید از میلیاردها دلاری که گوگل برای نست هزینه کرده است، دریابید. اپل هم در این زمنیه HomeKit SDK را در دست دارد.
مایکروسافت هم با آزور نشان داده است که هر کمپانی که پدیده اینترنت اشیا را جدی نگیرد، باخته است. سامسونگ هم در این زمینه فعالیتهایی دارد.
تمام اینها نشان میدهد که آینده از آن اینترنت اشیا بوده و بهتر است خود را به شیوه زندگی جدیدمان کم کم عادت دهیم.